2015. október 9., péntek

Őszi sminktippek


Sziasztok,

Az ősz beköszöntével nem csak a ruhatárunk szorul cserére,de a sminkelési szokásaink is. A mai bejegyzésben azt mutatom meg nektek, hogy melyek a legősziesebb viseletek a sminkelés és szépségápolás terén.

Piros orcák

A hűvösebb idő beköszöntével tegyük félre a csillámos,rózsaszín árnyalatú pirosítóinkat. Ősszel a legszebb és legelőnyösebb viselet a piros és a bordó pirosító, melyek szélcsípte hatást eredményeznek. Érdemes próbálgatni,hogy melyik árnyalat áll nektek igazán jól, hiszen a pirosítóval viszünk újra életet az arcunkba a sminkelés után,és kiemeljük a nőiességünket, így mindenképpen érdemes a számunkra legelőnyösebb árnyalatot választani. A bronzosítót hagyjátok meg jövő nyárra, hiszen az esős, borongós időben elég furcsán tud mutatni a napcsókolta bőr.


Krémes festékek

A por állagú sminkek könnyen képesek összecsomósodni és elmozdulni az arcunkon,főleg a párás,esős időben. Dolgozzatok inkább krémes állagú pirosítóval,szemhéjfestékkel és alapozóval,ezek szépen beleolvadnak a bőrbe és sokkal tovább a helyükön maradnak. A púder helyett is inkább a fixáló sprayt válaszd, ezzel is tartósabbá téve az eredményt.


Sötét ajkak

Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinél az ősz beköszöntével előkerülnek a sötétebb ajakrúzsok. Nektek is érdemes kipróbálni ezt, ha eddig még nem szoktattátok hozzá magatokat. Először csak fokozatosan váltsatok át a világosról a sötétebbre, így könnyebben hozzászoktok a feltűnőbb viselethez. Mélybordó, lila, vörös, akár sötétbarna rúzst is kipróbálhattok, hogy igazán őszies hangulatba hozzátok az arcotokat is.


Fémes szemhéjfesték

Virágkorukat élik a metálos szemfestékek, nincs ez másként ősszel sem. Bár a szabály úgy tartja, hogy az erősen kiemelt ajkak mellé nem illik feltűnő szemsminket viselni, a bordó árnyalatú rúzsok mégis szinte kiáltanak az arany/bronz szemhéjfestékért. Ha csak visszafogottan viszitek fel, gyönyörű finisht tudtok elérni vele. 


Sötét körmök

Mint ahogy a rúzsok, a körömfestés terén is a sötét árnyalatok kerülnek ilyenkor előtérbe. Használhattok vöröset,barnát,lilát,feketét...teljesen mindegy.



Gyengébb alapozó

A rossz idő beköszöntével felesleges a legszuperebb fedésű alapozónkat használnunk, hiszen a párás időben azt még a legjobb primer és fixáló spray sem tartja a helyén. Válasszatok inkább egy könnyedebb alapozót vagy BB krémet, ezek biztosan nem mozdulnak el a nap folyamán.



Feltűnő szemhéjtus

Idén ősszel újra korszakát élik a vastagon húzott tusvonalak, így a cicás megoldás mellett most bármilyen őrült módon kihúzhatod a szemed.



Hidratálj

A nehéz,vastag hidratáló krémed helyett válassz inkább egy vizesebb, géles állagút, ami ad egy kis matt finisht is. Elég, ha csak egy színezett hidratáló krémet használsz, és alapozót nem is viszel fel az arcodra.



Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés. Tartsatok velem legközelebb is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése