2015. november 22., vasárnap

Amik a sminktáskából nem hiányozhatnak

Sziasztok,

A mai bejegyzésben azt fogom megmutatni nektek,hogy mik azok az alapdarabok, amik egy neszesszerből nem hiányozhatnak. Ha ti is legalább annyira szerettek sminkelni, mint én, akkor figyeljetek, hasznos lesz nektek ez a bejegyzés.


A táska

Kezdjük magával a táskával. Választhattok egy sima, beledobálós darabot is, viszont én inkább azt ajánlom,hogy olyat válasszatok, amiben vannak kis elkülöníthető részek,vagy elválasztók, ez nagyban megkönnyíti a dolgunkat, hiszen tudjuk minek hol a helye, nem kell az egész táskát kipakolnunk egy darabért.

Kompakt tükör

Biztosan ti is jártatok már úgy, hogy minden kelléketek megvolt a sminkeléshez, csak a legfontosabb,a tükör hiányzott. Ahhoz,hogy az ilyen helyzeteket elkerüljétek, válasszatok egy összecsukható tükröt, ami nagyon kis helyet foglal a sminktáskánkban, de életmentő lehet.

Hidratáló krémek

Sokan kifelejtik a készülődésből, a hidratáló krém használata mégis elengedhetetlen. Az alapozó, korrektor és társaik mint azt tudjuk, nem tesznek jót a bőrnek, így mindenképpen ajánlom, hogy szerezzetek be egy,a bőrtípusotoknak megfelelő nappali-,és éjszakai hidratáló arckrémet. A bőrötök meg fogja köszönni.

Tipp: Ha nem szeretnétek egy egész doboznyi krémet magatokkal cipelni, szerezzetek be egy mini,üres tekerhető kupakos tégelyt, töltsetek bele egy kicsit a krémetekből, így mindjárt könnyebb lesz hordozni.

BB krém vagy alapozó

Az esetleges bőrhibák korrigálására és az arcbőrünk kiegyenlítésére elengedhetetlen az alapozó, amellyel el tudjuk készíteni az áhított szép, egyenletes bőrt. Minden neszesszerben ott a helye. Ha gyengébb fedésre vágytok, akkor szerezzetek be egy BB krémet, vagy keverjetek egy kicsit az alapozóba a hidratáló krémetekből, és máris kész a házi BB krémetek.

Korrektor

Szintén elmaradhatatlan alapdarab a bőrhibák, és a szem alatti karikák eltüntetésére szolgáló korrektor. Ebből a legjobb, ha 2 szín is van nálatok. Egy, az alapozótok színénél világosabb, amely a szem alatti karikák eltüntetésére szolgál, és egy, az alapozótok színével megegyező, ami a bőrhibák eltüntetésében segít.

Szemhéjbázis


Ahhoz,hogy a szemsminketek egész nap a helyén maradjon, szükségetek lesz egy szemhéjbázisra is. Rengeteg formában kapható már, válasszátok ki a nektek leginkább megfelelőt.

Szemhéjtus

Minden valamire való sminkimádó táskájából elengedhetetlen a szemhéjtus, amivel megkoronázzuk a megjelenésünket. Mindenki válassza ki a neki leginkább megfelelőt,ki kell tapasztalni, hogy melyikkel tudunk a legszebben dolgozni. 

Sminkpaletta

Válasszatok egy kicsi, natúr színekből álló szemhéjpúder palettát, ami kis helyen elfér, és van benne barna, arany,és fekete szín. alapdarab!

Szemöldökformázó


Sminkelésnél sokan kihagyják a szemöldökformázást, viszont szerintem elengedhetetlen. Mostanában a vastag, határozott szemöldök a divat, viszont ez sokaknak-köztük nekem- nem adatik meg, ilyenkor jön jól egy matt szemöldökpor(vagy ceruza), ami megegyezik a hajatok színével. Ne essetek abba a hibába, hogy hatalmas, fekete szemöldököt húztok magatoknak.

Szempillaspirál

Azt hiszem ezt meg sem kell magyaráznom. A szempillaspirál alapdarab.

Ajakbalzsam

Nincs annál visszataszítóbb látvány, mint amikor valaki a cserepes szájára keni fel a rúzst vagy a szájfényt...elengedhetetlen az ajakbalzsam használata, még a rúzs felvitele előtt is használjátok.

Rúzs vagy szájfény

Az éppen aznap használt rúzst, vagy szájfényt se hagyjátok ki a smintáskátokból!

Púder


A púdert se hagyjátok ki, amivel fixálhatjuk sminket, ráadásul mattítja is a bőrt.

Pirosító

Nálam a pirosító is elengedhetetlen alapdarab, hiszen ezzel viszünk újra életet és színt az arcunkra.

Ecsetek

Nehéz lenne sminkelni ecset nélkül, így ez is legyen mindig nálatok,viszont nem kell az egész kollekciótokat magatokkal cipelni, ezek az alapdarabok legyenek nálad: alapozóecset(vagy szivacs),púder- és pirosító ecset, ferde végű vékony ecset, satírozó ecset, szemhéjpúder ecset, 




Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés. Tartsatok velem legközelebb is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése