2015. december 11., péntek

DIY Ajakbalzsam



Sziasztok,

A mai bejegyzésben egy DIY (azaz saját készítésű) ajakbalzsamot fogok bemutatni nektek, amelyet nagyon egyszerűen és szuper gyorsan tudtok elkészíteni otthon, mindössze pár hozzávalóból. A fő alapanyag a kókuszolaj lesz, melynek gondolom már sokan tudjátok, rengeteg jótékony hatása és felhasználási módja van. Az ajkakat is kiválóan hidratálja, a száraz, cserepes ajkakat is mindössze pár használattal rendbe hozza.


Amire szükségetek lesz:
  • kókuszolaj (ha kókuszzsírt vagy vajat találtok, ne tévesszen meg,mind ugyanaz)
  • ricinus olaj
  • pigment (opcionális)
  • illóolaj (opcionális)
  • egy üres tégely


Először is, vegyetek elő egy kis tálat, majd tegyetek bele a kókuszolajból pár kanállal, attól függően, hogy mekkora mennyiséget szeretnétek. Ha ez megvolt, tegyetek hozzá egy kevés ricinusolajat, majd ha szeretnétek, hogy illatos legyen az ajakbalzsamot, pár csepp illóolajat is belerakhattok. Ha ezekkel készen vagytok, tegyétek be a tálat a mikróba körülbelül 30 másodpercre. Ennyi idő alatt kellően megolvadnak a kókuszolaj.


Ha kivettétek a mikróból eldönthetitek, hogy színezett ajakbalzsamot szeretnétek-e. Ha nem, már készen is vagytok. Viszont ha színeset szeretnétek, akkor adjatok a folyadékhoz egy kis pigmentet (én egy Makeup Revolution pigmentet használtam),és keverjétek el. Használhattok egy kis darabot a kedvenc rúzsotokból is akár. Ne ijedjetek meg, ha nem tudjátok szépen összedolgozni az egészet, össze fog állni. 


Ha ezzel készen vagytok, vegyetek egy zárható tégelyt, és töltsétek bele a folyadékot, majd pár percre rakjátok a hűtőbe, ennyi idő bőven elég ahhoz,hogy megszilárduljon.


Amint látjátok nekem sem sikerült szépen összedolgozni az anyagokat, viszont a hűtőben már egy perc után szépen összeállt az egész. Ne ijedjetek meg az erős színtől, az ajkaitokon egyáltalán nem lesz olyan intenzív, mint a tégelyben. Íme az én rózsaszín, házi készítésű ajakbalzsamom:



Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés. Tartsatok velem legközelebb is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése