2015. december 17., csütörtök

W7 In The Nude vagy MUR Iconic 3?


Sziasztok,

Biztos sokan hallottatok már arról a 2 palettáról, amelyeket az Urban Decay Naked 3 dupejaiként emlegetnek, ezek pedig a W7 In The Nude és a Makeup Revolution Iconic 3 szemhéjpúder palettái. Mivel nekem a Naked 3 nincs meg, így csak ezt a 2 terméket tudom összehasonlítani, amit a mai bejegyzésben olvashattok. Tegyünk pontot a harc végére. Melyik a jobb?


 

Először is,nézzük a csomagolást:
A W7 palettája az Urban Decay mintájára fémből készült, mely halvány rózsaszín, és a felirata arany színű. Ezektől elegáns a külseje. A doboz jól záródik, így táskabarát, nyugodtan utazhatunk vele bárhova, nem fog baja esni.
Ezzel szemben a MUR palettája műanyagból készült, mely jó záródásának köszönhetően szintén bátran hordozható, ha nem zavar az, hogy a külseje karcolódik, mert ez elég könnyen megtörténhet vele,valamint az ujjlenyomatok is nyomot hagynak rajta,viszont a termék laposabb és kisebb, mint az In The Nude, így kisebb helyen elfér.
Csomagolás tekintetében egyértelműen a W7 terméke hasonlít jobban az Urban Decay eredetire, viszont szerintem a másolatokban nem ez a lényeg. Bár az Iconic 3 paletta karcolódik,engem ez nem igazán zavar, ez mellett teszem le a voksom utazás tekintetében, ugyanis nekem fontosabb a helyfoglalása,mert elég sokat utazom, így sminkeket is cipelek magammal.


A színek:
Mint ahogyan azt a képen is láthatjátok, a színek nagyon hasonlítanak egymásra, szinte teljesen egyformák. Látszik, hogy egy kaptafára készültek. A Makeup Revolution palettájában nem spóroltak az anyaggal, a termékekből egyenként több, mint kétszer annyit kapunk, mint a W7 palettájában. A kép szinte teljesen méretarányos, láthatjátok mennyit kapunk a termékekből.


Pigmentáltság:
Nézzük először a paletták első 6 színét. Mint ahogyan azt láthatjátok, a W7 palettájának árnyalatai egyáltalán nem nevezhetőek jól pigmentáltnak, pedig az összeset 3 rétegben kentem a kezemre, míg a MUR palettájából egy beleérintés elég volt a fent látható színek eléréséhez. Az In The Nude palettát anno azért szereztem be,mert szerettem volna halványabb,visszafogott színeket,amiket először imádtam is, viszont egy idő után beleuntam, abba, hogy még többszörös építgetéssel sem érek el jól látható, szép színeket.A színek alapvetően az árnyalataikban hasonlítanak egymásra,viszont felvive egyértelműen látszanak a különbségek. A Revolution paletta  pigmentáltságban abszolút viszi a prímet,viszont nem csak ebben jobb. A W7 pár használat után elveszíti a krémességét, azóta a színek mind mind elképesztően porzanak, szinte lehetetlen a felvitelük anélkül, hogy az egész arcunk csillámos színfoltoktól ragyogna. Ezzel szemben a MUR paletta árnyalatai krémesek, egyáltalán nem porzanak még több használat után sem, ráadásul építgetni sem kell a színeket, a szemhéjunkon egyből láthatóak az árnyalatok, az In The Nude palettával ellentétben.


A második hat színnél azért már jobban látszik a hasonlóság a két paletta között. A különbség most is az,hogy a W7 paletta színeit 3 rétegben kellett felvinnem, míg a MUR színeiből elég volt egy is. Itt már azért látszanak az apró különbségek is, az Iconic paletta a Nude-dal ellentétben az első színben barnásabb árnyalatot kapott,az ötödik színnél valamivel szürkésebb,hidegebb. Az utolsó,csillámos lila árnyalatot mindkét márka más szemszögből közelítette meg. Míg a W7 inkább a lilás színt helyezte előtérbe és a csillámokkal nem igazán foglalkozott, addig a MUR pont az ellenkezőjét tette. Döntse el mindenki, hogy melyik megközelítés tetszik neki jobban.


Összességében:
Véleményem szerint egyértelműen a Makeup Revolution Iconic 3 palettája a befutó,ha a Naked 3-hez hasonló élénk, jól pigmentált és könnyen használható színeket szeretnénk. Bár a W7 is jól közelítette meg a dolgot az In The Nude palettájával, és valószínűleg jó profitot hozott nekik, a MUR termékét mégsem tudja űberelni. A színei porzanak, alig pigmentáltak, nehéz őket eldolgozni és satírozni, ami sok sok plusz percet igényel a készülődés során. Az egyetlen dolog, amiben ezt tartom jobbnak, az az elegáns csomagolása, viszont ez nem sokat ér, ha egy gagyi termék lapul benne.Az Iconic 3 palettájának csomagolása bár nem olyan megnyerő és kopásálló, mint az ellenfélé, mégis inkább ez mellett tegyétek le a voksotokat, ha egy jó Urban Decay klónt szeretnétek, hiszen olyan terméket kapunk benne, mellyel könnyű dolgozni, gyönyörűszép, pigmentált színekkel,jó satírozhatósággal,ráadásul több,mint dupla annyi mennyiségben. Az sem utolsó szempont, hogy a W7 palettát nehéz beszerezni, nekem ebayről sikerült rendelnem körülbelül 2500 Ft-ért,ami hetek alatt ért ide, míg a MUR palettát a Pink Panda oldaláról könnyen beszerezhetitek, mindössze 1990 Ft-ért, 2-3 nap szállítási idővel.

Remélem tetszett nektek, és hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést. Tartsatok velem legközelebb is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése