2016. január 14., csütörtök

Gél lakkozás otthon

Sziasztok,

Azt már a blog kezdetén leszögeztem,hogy körömápolásról szóló bejegyzések nem igazán lesznek,mivel sosem voltam nagy híve a lakkozgatásnak,a gyenge,töredező körmeim és az örökös lepattogzás miatt, amit egyszerűen ki nem állhattam, éppen ezért nem is igen foglalkoztam a körmeimmel. Ez viszont most teljesen megváltozott. A páromtól kaptam karácsonyra a Diamond Nails Alap zselé lakk induló készletét, amivel egyszerűen készíthetünk magunknak tartós gél lakkot otthon. Hogy őszinte legyek, először nem hittem abban,hogy működni fog a dolog, és hogy szalon minőségű körmöket tudok majd magamnak készíteni, viszont hatalmasat csalódtam-szerencsére pozitív irányban.





Mit is tud ez a készlet?
Ebben az induló készletben szinte minden alapot megtalálunk, ami szükséges az otthoni géllakozáshoz. A szett tartalmaz egy 9W-os LED lámpát (ami ráadásul írtó jól néz ki), 1 zselé fixáló folyadékot, egy 2in1 alap és fedő lakkot, 2 színes lakkot, 1 fehér buffert, 1 Nail prep köröm előkészítő folyadékot, és 1 egyenes reszelőt.
Már ezekkel az alapanyagokkal is tartós,szép manikűrt készíthetünk otthon, viszont én szereztem még be ráadásnak ezek mellé pár dolgot, amikkel még tartósabbá tehetjük a végeredményt, ráadásul a higiéniára is ügyelhetünk. 
Nem is húzom tovább a szót, kezdjünk bele a gél lakkozás lépéseibe, valamint a -remélhetőleg- hasznos tippekbe, amivel talán megkönnyítem nektek is ezt a procedúrát.



Először is, megcáfolnám azt a tévhitet, hogy a gél lakkozás előtt be kell áztatni a körmöket. Rengeteg embernél olvastam már azt, hogy a kezüket hosszú ideig áztatják a gél lakkozás megkezdése előtt, viszont ezt nem szabad. Portalanítás céljából se mossátok meg a kezeteket,mert a köröm felpuhulhat, és a tapadás sem biztos,hogy ugyanolyan jó lesz.

Az első lépés legyen a fertőtlenítés. Az alap induló készlet nem tartalmaz fertőtlenítőt,én külön vettem egy Kéz és lábfertőtlenítő folyadékot,melyet simán csak a körmeimre fújok. Semmilyen kellemetlen érzést nem okoz, nem csíp, ráadásul az illata is nagyon kellemes, és nagyon hamar elillan a kezekről.


Ezt követően toljátok fel a körömágybőrötöket narancsfa pálcika segítségével,majd bufferrel távolítsátok el a körmötök felszínének fényes rétegét,ügyelve arra, hogy a köröm egész felszínén, a széleken is elvégezzétek ezt. Ehhez a lépéshez ne használjatok erős reszelőt, mert felsérthetitek és gyengíthetitek a körmeiteket. A buffer éppen elegendő ahhoz, hogy a körmöket felbolyhozzuk. Ennél a lépésnél reszeljétek a körmeiteket formára,ha szeretnétek.


Jöhet a portalanítás. Ehhez használjatok egy portalanító kefét, mellyel nagyon egyszerűen, mindössze pár mozdulattal megszabadíthatjátok a körmeiteket a felesleges porszemcséktől. Ha ezzel a lépéssel végeztetek, jöhet a  köröm előkészítő folyadék. Vékony rétegben vigyétek fel a körmeitekre,egészen a szélekig(tényleg figyeljetek oda arra,hogy mindenhova jusson belőle[kivéve a bőrötöket],mert a zselé csak oda fog tapadni,ahova került ebből). Ez vízelvonó hatású,megelőzi a gombásodást, és tisztító,fertőtlenítő hatású. Nagyon hamar elillan a körmökről. Amint kifehérednek, jöhet a primer,ami szintén nem volt az alap szett része, viszont szerintem mindenképpen érdemes beszerezni. Ez egy tapadást elősegítő folyadék,melyet a köröm előkészítő folyadék után kell felvinni a körmökre,szintén nagyon vékony rétegben. Arra különösen ügyeljetek,hogy a bőrötökre semmiképpen se kerüljön belőle,mert savas hatású. Az 1-2 perc száradási időt érdemes megvárni, bár ez is hamar elillan.


És most jöhet a legizgalmasabb rész, a lakkozás. Legelőször a 2in1 átlátszó alap és fedőlakkot vigyük fel vékony rétegben (ha túl vastag,nem biztos, hogy megköt a lámpa alatt, és össze is ráncosodhat) ügyelve arra, hogy mindenhova jusson belőle. Ezt lámpázni kell. LED lámpa alatt 15-30 másodperc a száradási ideje, UV lámpánál pedig 2-3 perc. Egyébként a készlethez tartozó LED lámpa bekapcsolás után pontosan 1 percig világít, ezt az időt érdemes is kivárni,mert ennyi idő alatt biztosan megköt a lakk. Azt is tartsátok szem előtt, hogy a sötétebb lakkok kötési ideje hosszabb, így abból egy réteget érdemes akár kétszer is lámpázni.



Az alap felvitele után jöhet a kedvünkre választott szín. A már lámpázott körmökre vigyünk fel a színből egy vékony réteget, és lámpázzuk ezt is,majd jöhet még egy réteg (szintén lámpázással). Ezt követően kedvetekre díszíthetitek a körmeiteket kövekkel, festéssel,gyöngyökkel,ez már csak rajtatok múlik. Arra viszont figyeljetek, hogy minden réteget külön-külön kell lámpázni. Például ha köveket raktok fel,kenjetek egy vékony réteg átlátszó zselét,tegyétek rá a köveket kedvetek szerint,lámpázzatok,aztán jöhet az utolsó fedőréteg.



Ha már kidíszítettétek a körmeiteket, ne feledkezzetek meg az átlátszó fedőrétegről. Ha annak lámpázásával is végeztetek, akkor már csak egy kis vattakorong és pár csepp zselé fixáló folyadék kell. Kis mennyiséget vigyetek fel a folyadékból a vattára,és alaposan töröljétek le vele a körmeitek tetejét. Ez eltávolítja az esetlegesen fennmaradó ragacsos réteget. Végül vigyetek fel egy kis körömágybőr ápolót olajat a körmeitek köré (ez megnyugtatja,ápolja a bőrt és segít semlegesíteni az esetlegesen fellépő kémiai reakciókat), és már készen is vagytok.

A gél lakk leszedése: 
Sokan azért félnek az otthoni gél lakkozástól, mert nem tudják hogyan tudják majd eltávolítani azt. Nos, ebben is szeretnék segíteni nektek. A legfőbb tanácsom az,hogy ha úgy döntötök, hogy reszeléssel távolítjátok el a zselét, akkor vigyázzatok, hogy a körmeiteket ne sértsétek meg a procedúra alatt. Én szintén a Diamond Nails oldaláról szereztem be egy zselé lakk lemosó folyadékot, melynek segítségével - mint azt a neve is mondja-,el tudjuk távolítani a már megunt,vagy lepattogzott lakkot a körmeinkről. Mindössze annyi a teendő, hogy egy vattakorongra viszünk fel egy kis mennyiséget a folyadékból, a körmünkre rakjuk, hagyjuk hatni 10-15 percig, és ezt követően már egyszerűen lehúzhatjuk,vagy lekaparhatjuk (szintén narancsfa pálcika segítségével) a lakkot. Ha nem válik be nektek ez a módszer, akkor reszeljétek meg egy kicsit a körmök felszínét, és után jöhet rá a lemosó, így biztosan sikerülni fog.




Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés. Tartsatok velem legközelebb is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése